SKOLREGLER

SKOLREGLER | Brunnby Skola

Följande skolregler gäller alla elever som tillhör Brunnby Skola och gäller för eleverna till och från skolan samt under skoltid. Skolan är en arbetsplats och reglerna finns till för att skapa arbetsro och trivsel för både elever och personal.

Ett bra motto att följa är: "ta hand om dig själv, ta hand om andra, ta hand om denna plats". Detta tar du med dig överallt - vart du än går ansvarar du över dig själv, din kamrat och den plats du är på.

• Du är en bra kamrat som visar respekt och tar hänsyn till alla som vistas på skolan.

• Du använder dig av ett vårdat språk.

• Du respekterar skolans egendom och utrustning. Om du förstör något är du skyldig att ersätta det.

• Du berättar för en vuxen om du ser att någon blir illa behandlad.

• Du kommer i tid till lektionerna och har med dig det material som behövs.

• Du arbetar tyst under lektionstid utan att störa dina kamrater.

• Din mössa, hoodie/tröjluva eller keps är av när du befinner dig inomhus.

• Din mobiltelefon är avstängd under skoltid.

• Du äter frukt/lunch/mellanmål i lugn och ro och använder dig av ett trevligt bordsskick.

• Du kastar ditt skräp inomhus och utomhus i skolans papperskorgar.

• Du får leka på skolgården. Du får inte leka på parkeringen bland bilarna eller på vägen utanför skolan.

• Du får inte använda saker på hjul för lek på skolgården eller på parkeringen. T.ex. roller skates, rollerblades, skateboard, kickboard, cykel, skoter eller moped.

• Du använder dig av övergångsstället och trottoaren när du går från och till busshållplatsen.

• Snöbollskastning är endast tillåten på skolans fotbollsplan.

• Skolans område är fritt från tuggummi, godis, läsk, snus och rökning.

• Skolan ansvarar inte för skada eller förlust av värdesaker som tas med till skolans område.

Om reglerna inte följs blir konsekvenserna tillsägelse och eventuell kontakt med vårdnadshavare. Mobiltelefon får även tas hand om och lämnas tillbaka efter skoldagens slut.