Frågor och svar
- Allmänt
- Avgifter och regler
- Elevhälsa
- Förskola
- Fritids
- Grundskola
- Sjukdom och ledighet
- Skollunch
- Undervisning
Samtliga föräldrar för berörd årskurs har ett samlat informationsmöte i början av varje hösttermin, föräldrar informeras om exakt datum via utskick. Berörda lärare och skolledning är närvarande och finns tillgängliga under mötet för eventuella frågor. Informationsmöten sker därefter löpande efter behov under terminsåret.
Utvecklingssamtal involverande elev med föräldrar och lärare sker minst en gång per termin och avtalas tillsammans med eller av berörd lärare.
Skollunchen som serveras samtliga verksamheter; Björken, Förskoleklass och årskurs 1-9, levereras från ”Sandflygsgården”, en cateringfirma belägen i Höganäs. Vår matsedel innehåller näringsriktig och varierad kost.
Elever med födoallergier och överkänsligheter får specialbeställd anpassad mat under villkor att skolköket ges ett aktuellt läkarintyg.
Eleverna vaccineras enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet, se Folkhälsomyndighetens vaccinationstabell för tidpunkter. De barnvacciner som erbjuds samtliga barn inom barnhälsovård och skola ger skydd mot nio följande sjukdomar: polio, difteri, stelkramp, kikhosta, infektioner orsakade av Haemophilus influenzae typ b, mässling, påssjuka och röda hund och allvarliga sjukdomar orsakade av pneumokocker.
Vid mindre olycka plåstrar personalen om eleven. Vid större olycka kontaktar personalen berörd förälder som får hämta upp eleven och åka till vårdcentral/sjukhus om så bedöms. Vid allvarlig olycka larmar personalen räddningstjänst och kontaktar berörd förälder. Alla våra elever är försäkrade genom TryggHansa. Detta gäller vid olycksfallsskada som drabbar den försäkrade eleven både under skoltid och fritids.
Anmäl i SchoolSoft före 8:30 varje dag.
Eleven ska inte ha kräkts på 48 timmar och ska ha ett bra allmäntillstånd innan eleven återvänder till skolan. Vänd dig till personal på berörd avdelning vid fler frågor. För mer information, se Region Skånes smittguide om magsjuka hos barn.
Alla utslag/blåsor på kroppen ska vara helt torra och eleven ska ha ett bra allmäntillstånd innan eleven återvänder till skolan. Vänd dig till personal på berörd avdelning vid fler frågor. För mer information, se Region Skånes smittguide om vattkoppor hos barn.
Behandla eleven med receptfria medel som finns på apotek. Efter väl genomförd behandling behöver inte eleven stanna hemma, men berörd personal måste meddelas så att övriga elever i samma grupp kan behandla sig samtidigt. En gång per termin under 2-3 dagar har vi även ”avlusningsdagar”, då vi rekommenderar föräldrar att luskamma sina barn för att förekomma och förebygga huvudlössen. Vänd dig till personal på berörd avdelning vid fler frågor. För mer information, se Region Skånes smittguide om huvudlöss hos barn.
Kontakta förskolepersonalen via skolplattformen Tyra.
Kortare ledighet om 1-3 dagar beviljas efter samtal med och av berörd lärare. Längre ledighet om 3-10 dagar beviljas efter ifylld ledighetsblankett av rektorn. Undervisning och utdelning av läxor fortsätter som vanligt och berörd elev med föräldrar ansvarar för att utebliven undervisning tas igen.
Fyll i vår uppsägningsblankett och skicka in den/lämna in den till skolledningen snarast möjligt.
Vårt schema är lagt med hänsyn till aktuella busstider. Busshållplatsen heter Brunnby Skola. Transport bekostas av berörd elev, då friskolor inte får ersättning för skolskjuts och inte har skyldighet att ersätta detta. Man kan ansöka om busskort på kommunens ”Mina sidor”.
Anmäl ditt barn via vårt ansökningsformulär och/eller kontakta skolledningen.
Hos oss är alla välkomna i mån av plats. Elever med syskon på skola eller förskola har förtur.
Ja, föräldrar med eller utan barn är varmt välkomna att besöka vår verksamhet när det passar oss och er. Under pågående pandemi har vi dock gjort vissa anpassningar gällande besök. Kontakta skolledningen så berättar de mer.
En friskola är en skola som bedrivs av en enskild huvudman till skillnad från en kommunal skola som bedrivs av huvudmän anordnade av kommuner och landsting.
Vi har en Montessoriinriktad undervisningspedagogik som vi framförallt tillämpar på förskola, lågstadium och mellanstadium. På högstadium är undervisningen traditionellt inriktad.
Undervisningspedagogiken innebär rent praktiskt att eleven:
- Väljer arbete utifrån en egen individuell planering, som är gjord med stöd av en vuxen.
- Under ett sammanhängande arbetspass arbetar i sin egen takt.
- Kan arbeta färdigt utan att bli störd.
- Kan repetera så ofta hon/han vill.
Tanken ”Hjälp mig att hjälpa mig själv” innebär att ge eleven hjälp, stöd och medel för att kunna lära sig, för att sedan låta eleven självständigt och ostört genomföra själva inlärningen. Läraren visar hur inlärningsmaterialen ska användas och var kunskapen finns att hämta och har som roll att observera, uppmuntra och stimulera. Inlärningen är lekbetonad och elevens spontana lust och intresse används för att söka kunskap. Eleven arbetar för sin egen skull, inte för lärarens. Undervisningsmaterialet för Montessori är utprovat, utvecklat och anpassat för olika intresseinriktningar och mognadsstadier.
Ja, eftersom Montessoripedagogiken grundar sig på att undervisningen anpassas efter varje elevs nivå.
Ingenting, det är kostnadsfritt att gå på Brunnby Skola.
För förskolorna Hagen och Björken samt fritids debiterar vi avgift enligt maxtaxesystemet. För mer information, se Höganäs Kommuns artikel om avgifter och regler.
Uppsägning av förskoleplats eller fritidsplats ska ske skriftligen via en blankett som ni hittar på hemsidan under blanketter och lämnas till skolledningen. Uppsägningstiden är 1 månad, är bindande och räknas från och med den dag anmälan är gjord. Du betalar avgift under hela uppsägningstiden.
Vår aktuella likabehandlingsplan hittar ni på skolans plattform Schoolsoft.
Skolan börjar varje dag kl 8:40. Under förmiddagen finns en schemalagd kort fruktpaus och kl. 11:30-12:20 infaller skollunch med tillhörande lunchrast. Skoldagens längd varierar beroende på veckodag och årskurs.
Ja, föräldrar är varmt välkomna att besöka skolan när det passar oss och er.
De första skolbetygen ges ut från och med höstterminen i årskurs 6 och delas vid varje skolavslutning ut till årskurs 6, 7, 8 och 9.
Kontakta lärare via skolplattformen SchoolSoft.
Har du fler frågor?
Kontakta oss gärna via vårt onlineformulär eller vänd dig till en specifik lärare eller avdelning.
Har du fler frågor?
Kontakta oss gärna via vårt onlineformulär eller vänd dig till en specifik lärare eller avdelning.